Taj ludi svijet

karnarsko more

Veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih (VIDEO)

04/03/2021

Par iz Zadra pratio je kita koji je zalutao u Karinsko more

Čuvši da je u Karinskom moru zalutao kit, Igor Goić i Sandra Župan, inače veliki zaljubljenici u putovanja i istraživanje prirodnih ljepota, uputili su se prije nekoliko mjeseci u zaljev 30-ak kilometara udaljen od Zadra kako bi ga vidjeli.

Prije dva dana objavili su snimak snimljen tom prilikom dronom, a na kojoj su tek sada shvatili da im je kit bio puno bliže nego su to mislili.

– Prošle godine 10. oktobra smo pratili kita koji je zalutao u Karinsko more. Dosad smo mislili da nam je najbliže prišao na 5-6 metara, i sad pregledavamo snimke iz zraka i učini nam se da nešto vidimo. Prebacimo materijal u software za obradu, napucamo kontrast i malo “sredimo” boje i saznamo da smo gospodinu bili puno zanimljiviji nego smo mislili, kazao je zadarski snimatelj i redatelj Igor Goić za Morski.hr.

– Kad si u kajaku, nisko iznad površine, ne vidiš ništa od pustog odsjaja, a i kako smo testirali s veslom, vidljivost je bila možda do dva metra (kad uroniš cijelo veslo ne vidi mu se drugi kraj). Postoji i drugi kadar gdje dotični stoji kraj kajaka nagnut na bok jedno minutu i promatra nas, pojašnjava Goić, kojem su posebna poslastica kadrovi iz najboljeg majstora filma – prirode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.