Ideja za pohvalu

Više od 280 gostiju na svadbi kada su se najeli saznali šta im je servirano (FOTO)

_108292019_guz_junk_food_wedding-0050

Hrana nije bila servirana kao hrpa otpadaka, nego su se od nje napravili kanapei i neka nova “glavna” jela

Britanci Kayley i Joe Tilston napravili su veliki svadbeni doručak za svoje goste. Pozvali su čak 280 ljudi pred koje je postavljena raskošna trpeza sa svim mogućim vrstama hrane.

Na stolu su se našli orada, lubin, pečeni vol, svinjska rebarca, piletina, ali i cijeli niz vegetarijanskih, veganskih i bezglutenskih delicija. Ono što gosti nisu odmah znali jest da je sva ta hrana pripremljena od viška namirnica koje bi u suprotnom završile u smeću.

Mladenci su, naime, tek tokom doručka gostima otkrili porijeklo njihove hrane što je izazvalo zvučne uzdahe diljem prostorije. No, nakon što su se oporavili od šoka, mnogi gosti su komentirali kako je to zapravo nevjerovatno te su radosni otišli po repete, otkrila je 34-godišnja gospođa Tilston za BBC.

Kako je rekla, ona i njezin muž nastoje izbjeći bacanje hrane kad god mogu, što ih je i motiviralo da organiziraju nesvakidašnju gozbu.

– Ova ideja je zapravo kombinirala naša načela sa zdravom logikom. Prosječni svadbeni doručak može koštati i do 25 funti po osobi, a mi smo platili pet puta manje od toga. Kad trebate nahraniti gotovo 300 ljudi, to ima smisla.

Za catering je bila zadužena organizacija The Real Junk Food Project koja je na čelu nekoliko kafića u kojima se prodaje “bačena hrana” i u kojima gosti plaćaju koliko god misle da je pravedno. Za ovo vjenčanje pripremili obroke od 250 kilograma hrane koja bi u suprotnom završila u smeću.

Naravno, hrana nije bila servirana kao hrpa otpadaka, nego su se od nje napravili kanapei i neka nova “glavna” jela.

Da stvar bude bolja, i dekoracije na svadbi napravljene su uz pomoć viška cvijeća koje je donirala jedna cvjećarnica. Štoviše, mlada i svoju vjenčanicu nakon svadbe planira prekrojiti za neku novu svrhu.