Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kralj rasipnika

Vlada jednom od najsiromašnijih država, upravo je kupio 19 Rolls-Royce limuzina

msss

Državica je to u kojoj je 63% stanovništva siromašno, a i više od polovice zaraženo HIV-om

Kralj je odlučio sebe i svoje žene počastiti novim Rolls-Roycevima, a široj porodici i podanicima namijenio je BMW-e. I bila bi to sasvim obična vijest da se ne radi o kralju Mswatti III, vladaru jedne od najsiromašnijih država svijeta u kojoj otkako su se riješili statusa kolonije vlada siromaštvo.

Državica je to u kojoj je 63% stanovništva siromašno, a i više od polovice zaraženo HIV-om. A jedina stvar koja se posljednjih desetljeća promijenila je ime države, koju je kralj svojom odlukom preimenovao u Kraljevina eSwatini. Učinio je to prošle godine na svoj 50. rođendan, navodno kako bi uveličao proslavu 50. godina “nezavisnosti”.

I u takvoj zemlji gdje pola budžeta dobiva kraljevska porodica došlo je vrijeme za obnovu voznog parka. Sebi i svojim ženama kupio je Rolls-Royce. Trenutno ih ima 15, pa je uzeo 19 primjeraka da ima pokoji za rezervu, ako se oženi još kojom ljepoticom.

Kupovinu je proširio i sa 120 BMW-a, koji su u ovu siromašnu državicu također već stigli. BMW ih je ekspresno dostavio već prošlog četvrtka. Da, nije bitno ko kupuje, već kako plaća.

Podsjetimo, radi se o jednom od najbogatijih monarha na svijetu s imovinom vrijednom preko 200 miliona dolara. Primjerice, samo prošle godine se počastio mlažnjakom plaćenim 13,2 miliona dolara, a u ergeli ima dvadesetak S klasa, Rolls-Royce i pokoji BMW, X6 naravno.