Taj ludi svijet

velika britanija

Vlasnica kuće je očajna zbog vozača: “Mislili smo da je kuhinja eksplodirala”

11/04/2021

Iako su prijašnje nesreće oštetile samo njenu ogradu, prošlog avgusta pijani vozač bez vozačke dozvole i osiguranja zabio se u kuću i tako u potpunosti uništio njenu kuhinju

Žena (80) iz manjeg mjesta u okrugu Rutland u Velikoj Britaniji očajna je nakon što se prošlog ljeta po nezamislivi deseti put zabio automobil u njenu kuću. Nakon 60 godina, koliko živi u kući koja se nalazi na oštrom zavoju, Ellen Keightley traži pomoć kako bi se ovaj problem riješio.

Iako su prijašnje nesreće oštetile samo njenu ogradu, prošlog avgusta pijani vozač bez vozačke dozvole i osiguranja zabio se u kuću i tako u potpunosti uništio njenu kuhinju.

– Čula sam jaku eksploziju, mi smo mislili da je kuhinja eksplodirala zbog curenja plina, kazala je 80-godišnjakinja za BBC.

Vozač Ion Frunze u međuvremenu je osuđen na kaznu od 12 mjeseci komunalnog rada, ne smije voziti 16 mjeseci, mora obaviti 200 sati neplaćenog rada te platiti 1,200 funti kazne. Keightley se za vrijeme obnove kuhinje, koja će ju koštati čak 40.000 funti, morala preseliti u kamp kućicu.

Iako je cesta na kojoj se nalazi kuća 80-godišnjakinje označena kao jedna od ruta prijevoza robe pa se ne smiju postavljati ležeći policajci niti pješački prijelazi, Vijeće Rutlanda odlučilo je postaviti druge oznake kako udovoljile zahtjevu ove očajne žene.

Selo će tako na ljeto postati zona na kojoj je maksimalna dozvoljena brzina kretanja automobila 40 km/h te će dobiti nove oznake i simbole kako bi upozorili vozače na odgovornu vožnju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.