Kaijev novi život

Vlasnik htio uspavati psa zbog debljine, veterinar ga sakrio u podrum i spasio (FOTO)

pas

Njegovi tadašnji vlasnici odlučili su ga uspavati, ali veterinar je to odbio i odnio ga u sklonište

Kai je došao do 78 kilograma, što je daleko više od onoga koliko bi retriver trebao biti težak.

Nije se mogao normalno kretati, a kamoli obavljati jednostavne zadatke koje svaki pas treba raditi, poput trčanja i igre. Njegovi tadašnji vlasnici odlučili su ga uspavati, ali veterinar je to odbio i odnio ga u sklonište. Ubrzo ga je usvojila ljubazna žena koja mu je promijenila život na bolje.

“Imao je 78 kilograma, a njegova pokretljivost bila je vrlo ograničena. Sada teži 30 kilograma i zdrav je i aktivan”, rekla je njegova nova vlasnica Pam Heggie za Bored Pandu.

“Kad sam prvi put upoznala Kaia, iskreno nisam mogla vjerovati koliki je. Težio je gotovo 80 kilograma. Često smo ga morali podizati pomoću velikog podmetača kako bismo ga popeli uz stepenice. Izlaziti iz automobila za njega je bilo tako teško. Iskreno sam se uplašila da ću se probuditi i on će umrijeti u snu. Od početka se činilo da razumije da mu pokušavamo pomoći”, ispričala je Pam.

“Naš veterinar je bio od velike pomoći za Kai. Preporučio nam je čime ga hraniti. Sada teži 30 kilograma i tu težinu održava već više od godinu dana. Voće i povrće jedine su grickalice koje dobije. Sada hodamo 30-60 minuta svaki dan. Ponekad se igra s loptom, ali nije baš dobar igrač”, podijelila je Pam.