Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesvakidašnji slučaj

Vlasnik prijavio policiji da su mu ukrali kuću

montazna kuca ukr333

Seoska razmišljanja i ogovaranja koja možda nemaju ni prave veze s istinom tek provjeravaju koprivnički policajci

Nesvakidašnju prijavu primili su koprivnički policajci u nedjelju. Vlasnik imanja u Gupčevoj ulici u Peterancu nedaleko od Koprivnice prijavio je kako mu je nestala kuća!

Doista, montažna kućica koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, ostala je rasformirana gotovo do temelja, piše Podravski.hr. Od nje je ostalo malo toga. Lopovi su, prema navodima vlasnika, između 5. i 16. decembra odvojili i odnijeli cijelo krovište s crijepom, dijelove zidova izgrađene od drvene građe. Šteta se procjenjuje na desetak hiljada kuna.

Po Peterancu među mještanima kruži priča kako je zemljište od prvih vlasnika koji su izgradili kućicu kupio jedan poduzetnik koji se navodno posvađao ili ostao dužan svojem partneru i pretpostavljaju da mu je ovaj zbog duga rastavio i odvezao kuću. No, ta seoska razmišljanja i ogovaranja koja možda nemaju ni prave veze s istinom tek provjeravaju koprivnički policajci.

U nedjelju su veći dio dana bili na tom zemljištu i postupali prema dojavi vlasnika o krađi dijelova kuće. Počeli su i još uvijek obavljaju kriminalističko istraživanje koje bi trebalo rasvijetliti što se zapravo dogodilo, navodi Podravski.hr.

Zanimljivo je i kako komšije nisu shvatile o čemu je riječ. Komšija s lijeva je podigao visoku ogradu tako da se ni ne vidi što se događa u susjednom dvorištu. Sam nije htio ništa izjavljivati, samo je za Podravski.hr rekao kako ni s kim ne želi imati posla.

Drugih komšija nije bilo kod kuće, a nasuprot kuće je veliko skladište i hangar poznatog poljoprivrednika iz Peteranca gdje također radnici nisu ništa vidjeli.