Užas u SAD

“Volim te”: Oteo djevojku dok se vraćala kući i silovao je tri dana

pena

Žrtva kaže da se ne sjeća da je napustila bar i da se sljedećeg dana probudila na golom madracu u Peninom stanu

Muškarac iz Bostona optužen je za otmicu djevojke, silovanje i primoravanje da čita Bibliju tokom višednevnog zatočeništva u njegovom stanu.

Neimenovana 23-godišnja djevojka, koju je spasla policija, bila je pijana kad je napustila bar “Henesis” u Bostonu 19. januara i srela Viktora Penu na ulici. Pena (38) se izjasnio da nije kriv.

Kako tvrdi djevojka, on je počeo da je grli, ljubi i ide za njom, a na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako je Pena pridržava i nosi. Pena je potom odveo djevojku u svoj stan i silovao je. Žrtva kaže da se ne sjeća da je napustila bar i da se sljedećeg dana probudila na golom madracu u Peninom stanu.

Kad je pokušala da se obuče i izađe napolje, Pena ju je fizički spriječio i prijetio joj da će je ubiti. On joj je rekao da ju je spasio sa ulice i volio je i da će njih dvoje zasnovati porodicu, navodi ABC News.

Žrtva je rekla da ju je tokom sljedeća tri dana više puta silovao i da nije uspjela da pobjegne. Pena, koji je imao žrtvin telefon kod sebe, naređivao joj je da naglas čita iz Biblije na španskom.

Za hranu joj je dao samo ananas u konzervi. Ponudio joj je i nudle, ali ih je ona odbila jer je alergična na pšenicu. Takođe ju je prisiljavao da pije viski. Žrtva je ponudila da mu očisti stan pokušavajući da dobije na vremenu.

U međuvremenu, sestra nesrećne djevojke je uz pomoć aplikacije pronašla njen telefon u ulici osumnjičenog. Policija je pretražila naselje i objavila snimke sa nadzornih kamera. Pretražili su i karte za gradski prevoz povezane sa ulicom u kojoj je nađen telefon i otkrili jednu izdatu Peni, koji se uklapao u opis otmičara, piše Blic.