Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač autobusa u vožnji rješavao papirologiju i pričao na telefon

vozac bus434

Putnik autobusa koji je, kako je napisao na svom Facebook profilu, u petak bio na liniji Zadar-Zagreb, snimio je nevjerovatne prizore opasnog ponašanja vozača usred vožnje autocestom.

Dok je vozio po kišnom vremenu, a pritom se u jednom trenutku upuštao i u pretjecanje kamiona, vozač se za volanom bavio papirologijom te je hemijskom olovkom nešto upisivao na službene dokumente. Zatim je, dok je u desnoj ruci držao papir i olovku i njom pridržavao volan, lijevom rukom uzeo mobitel te se upustio u telefonski razgovor.

‘Ono kad vlasnik koncesije na liniji Zadar-Zagreb štedi na kondukteru, pa se vozač u vožnji s 42 putnika u busu po kiši i slaboj vidljivosti sa 110km/h na autocesti igra multipraktika. 20 minuta sam ga gledao kako broji novce, putničke karte i potvrde, upisuje podatke u dokumentaciju, na digitron računa i javlja se na mobitel – sve odjednom. Snimam i mislim se šta s tim dok u jednom momentu nije prešao metar ipo na pretjecajni trak a sivo vozilo s lijeva skoro udarilo u zaštitnu ogradu pa trubilo da ga budala primjeti. Rekoh mu: “učinite mi uslugu i stanite molim vas pa u miru odradite administraciju”. Najprije se pokušao našaliti s “mogu ja sve”, pa kad sam mu napomenuo da prevozi i 7 djece i da mi se ne gleda izvlačenje ljudi s vatrogasnim škarama, a i živio bi još”, kaže lik: “evo, jeste zadovoljni?” Eto, jesam. Živ sam. Wow!’, napisao je putnik u statusu na Facebooku uz snimku koju je objavio.