Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Vozač kamiona rasipao stajsko đubrivo po autocesti: “Širio se nesnosan smrad”

dq

Utvrđeno je da je riječ o đubrivu koje je zbog nepravilnog osiguranja unutar poluprikolice počelo ispadati sa zadnje strane tovarnog prostora

Vozač kamiona (36) dobio je prekršajnu prijavu nakon što je na auto-putu A3 Bregana – Lipovac iz poluprikolice četiri kilometra rasipao stajsko đubrivo, saopšteno je iz Policijske uprave brodsko-posavska, javljaju hrvatski mediji.

Naime, policiji je u srijedu oko 15.00 sati prijavljeno da se autocestom kod Slobodnice širi nesnosni smrad i da je tome uzrok tamni trag na putu.

Utvrđeno je da je riječ o đubrivu koje je zbog nepravilnog osiguranja unutar poluprikolice počelo ispadati sa zadnje strane tovarnog prostora.

“Stajsko đubrivo je padalo većim dijelom po desnom, a manjim dijelom po lijevoj prometnoj traci i prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, i to na dionici južne kolovozne trake od 212 do 216 km. A ispalo je i po prostoru parking odmarališta gdje se vozilo zaustavilo. Promet se na ovoj dionici autoceste odvijao lijevom trakom do ponoći”, dodaju iz PU brodsko-posavske.