“Vozač nije mogao ništa”: Autobus pun putnika udario i usmrtio konja

konj

Vozač (53) autobusa iz Osijeka teško je povrijeđen u teškoj i nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći u utorak pola sata iza ponoći u Jošanima kod Udbine u sudaru s konjem, a još veća tragedija izbjegnuta je prisebnošću drugog vozača.

Naime, autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vrijeme nesreće spavala, kao i drugi vozač. Dolaskom u Jošane gdje je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu najednom je cestu s lijeve strane počelo pretrčavati tri konja koji teže i do 800 kilograma, piše 24sata.hr.

Vozač nije mogao učiniti ništa, treći konj istrčao je pred autobus. Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbježan, a udarac toliko snažan da je konj na mjestu uginuo, a prednji dio autobusa je potpuno smrskan.

No, pravi šok je uslijedio nakon udara jer je ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobila noge i on nije mogao niti kočiti niti zaustaviti autobus koji se nastavio kretati narednih tristotinjak metara.

Putnike i drugog vozača probudio je siloviti udar, neki od putnika pali su sa sjedala, a staklo se sasulo do pola autobusa, prizor je bio stravičan.

– Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu – rekao nam je čitatelj.

 

Svi su bili zabrinuti za ozlijeđenog vozača koji se žalio na bolove u prsima i koji je pretrpio teške ozljede nogu. Rana desne noge je bila toliko duboka da mu se vidjela kost. Na mjesto nesreće brzo je došla Hitna pomoć, pružila mu prvu pomoć i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Gospić, dok je po putnike stigao drugi autobus i oni su nastavili putovanje prema Osijeku.

Uviđajem mjesta nesreće policija je utvrdila da vozač autobusa (53) osiječkih registracijskih oznaka na državnoj cesti D1 u Jošanima prednjim dijelom autobusa udario u konja koji se nalazio na cesti. Životinja je u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Udbine, te će protiv te osobe biti proslijeđena prijava za držanje životinje bez nadzora, rekli su u PU ličko senjskoj.