Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Srce mi je stalo"

Vozač u hrpi lišća pored ceste uočio neobičan prizor

lisce dijete (2)

“(Dječak) je mogao umrijeti”, rekla je Dayana Botello nakon što je vidjela fotografiju na društvenim mrežama

Vozač američke dostavljačke firme UPS Jordan Weaver fotografirao je dječaka koji gotovo pa neprimjetno leži u hrpi lišća pored ceste kako bi ukazao na problem neopreznosti u prometu, piše The Sun.

Weaver je dječaka uočio nakon što je s druge strane ceste u mjestu Elkhart u saveznoj državi Indiani odradio dostavu jednoj gospođi, inače dječakovoj majci.

“Ispočetka nisam mogao vjerovati. Srce mi je stalo. Na svu sreću, vozilo sam parkirao sa suprotne strane ceste od kuće u koju sam trebao dostaviti paket pa sam dječaka vidio tek nakon što sam odradio dostavu”, rekao je Weaver.

“Odmah sam uzeo svoj telefon i pitao gospođu mogu li fotografisati njezinog sina.”

Na Weaverovu molbu, dječak je ponovno legao u lišće i dostavljač ga je fotografisao kako bi ukazao na problematiku neopreznosti u prometu – što vozača, što pješaka.

“Prije nego što naši vozači izađu na cestu, s njima odradimo 15 minutni sastanak. Na tom se sastanku rastegnu, pripreme za vožnju i prime upute o sigurnosti”, rekao je UPS-ov direktor za korporativne komunikacije Glenn Zaccara.

Weaver je o situaciji koju je zatekao tokom dostave u Elkhartu obavijestio svoje kolege, a fotografiju je poslao UPS-ovoj sigurnosnoj službi, koja ju je potom objavila na svojoj Facebook stranici.

“(Dječak) je mogao umrijeti”, rekla je Dayana Botello nakon što je vidjela fotografiju na društvenim mrežama. “Pomislila sam si: ‘Moram biti još opreznija sa svojom djecom’.”

“Morate paziti. Neovisno o tome gdje se nalazite. Jednostavno stalno morate paziti na sve oko sebe”, zaključio je Weaver.