Vratili se kući nakon mjesec i nisu mogli vjerovati šta su zatekli

kuca rusija111

Porodica Udalov iz Nižnji Novgoroda u Rusiji većinu vremena provodi radeći daleko od svog sela Zavoda, a s vremena na vrijeme vrati se kući da vidi što ima novo u njihovom kraju.

Ovog puta članovi porodice ostali su u šoku nakon što su shvatili da su im lokalne vlasti srušile dio kuće i asfaltirale cestu.

Niko im to nije javio i oni su se nakon mjesec dana vratili na djelomično srušenu kuću i cestu koja im prolazi kroz dvorište. Valerija Udalov i njen suprug nedavno su ispunili medijske stupce svojim neobičnim slučajem, a u znak protesta blokirali su saobraćaj velikim drvenim preprekama i ‘kampirali’ u šatoru na cesti.

Složili su se da će blokirati cestu sve dok vlasti ne preuzmu odgovornost i isplate im odštetu za prouzročenu štetu. I dalje nisu dobili konkretne odgovore na svoja pitanja, poput toga ko je dopustio rušenje kuće i asfaltiranje ceste.

Traže 3,6 miliona rubalja naknade, a vlasti Nižnji Novgoroda priopćile se da se slučaj istražuje i da će donijeti odluku u roku od sedam dana.