Taj ludi svijet

cirkus u nsrs-u

Vukanoviću nisu dali da uđe u Skupštinu RS-a zbog cipela, morao obuti nove

26/02/2020

On je tokom sjednice NSRS ispričao šta mu se desilo jutros kad je pokušao da uđe u zgradu najviše zakonodavne institucije Republike Srpske

Zastupnik SDS-a Nebojša Vukanović je danas zaustavljen na ulazu u Narodnu skupštinu RS-a (NSRS) jer nije imao odgovarajuće cipele.

On je tokom sjednice NSRS ispričao šta mu se desilo jutros kad je pokušao da uđe u zgradu najviše zakonodavne institucije Republike Srpske.

Govoreći o stanju u pravosuđu RS, Vukanović je obraćajući se ministru pravde Antonu Kasipoviću, pokušao da prikaže kako institucije mogu da budu efikasne.

“Ja nisam dobio drugostepenu presudu ovog etičkog odbora NSRS kojom je presjedavala milosrdna i pravedma gospođa Sonja Karadžić Jovićević, iako sam se žalio. Ali su mi skinute pare sa računa. Vidite kako ste efikasni. Jutros ulazim (u NSRS) nisu se straži dopale moje cipele, kažu nisu ti cipele najbolje moraš se vratiti da se obuješ nove i zato sam malo zakasnio. Znate kako, mi iz provincije dolazimo. Nisam ja vidio puno svijeta, pa dok se uklopimo. Ali tu se poštuje red. Oni dođu, pogledaju i kažu nisu baš nešto lakovane, trebao bi obući nove. To je red. I ja to poštujem. Otišao sam i prezuo sam se. Pitao sam ih jesu li ove u redu. Jeste da su 20 eura, ali valjda će proći. Kaže, sad može. Rekoh, svaka čast. I to je pravna država. Vi gledate kako sam se obuo, kao sam se, što bi rekli kod mene podašišao i da me klepećete svaki mjesec. Tako da želim da vas pohvalim da znate da budete vrlo efikasni”, rekao je Vukanović.

On je dalje nastavio da govori o radu ministra pravde tražeći od njega da podnese ostavku jer nije ništa učinio da uvede red u pravosuđe RS-a.

“Gospodine Kasipoviću, ako ja koji nisam ministar izvršim pritisak da se vozač premijera, koji je oslobođen vrati u zatvor i da ga vrhovni sud uhapsi, a vi to niste u stanju odmah danas podnesite ostavku. Ako ja ovakav imam više uticaja na pravosuđe i mogu više da zavedem reda, a pričaću vam kako je sudija promijenio odluku nakon mog pisanja, onda podnesite ostavku. Ne treba nama tu figura. Možemo staviti neku lutku i isti bi bio efekat, Stanija i Olija tu da sjedemo, robota… Šta ste uradili da zavedete red u pravosuđu gospodine Kasipović?”, upitao je Vukanović.

Komentari

Autor: Buka.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.