Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zapalio suprugu nakon što je otkrila da je vara

Kad je supruga bankara iz Velike Britanije saznala da je vara, on ju je živu zapalio i lagao da je umrla dok mu je pravila sendvič.

Darren Byrne (40) proglašen je krivim za ubistvo svoje supruge Marije (35) koju je nokautirao, zalio alkoholom i zapalio, nakon što je otkrila poruke u njegovom mobitelu i saznala da joj nije vjeran. Nakon ubistva čak je nazvao hitne službe i pravio se da je pronašao njeno tijelo.

U sudnici se pojavila i njegova ljubavnica Deborah Houlihan koja kaže da su se nastavili viđati iako su svojim supružnicima rekli da je afera gotova.

– Duboko u sebi znala sam da je to krivo, ali osjećali smo se dobro jedno zbog drugog i uzbuđivala me iskra koja je planula između nas – rekla je.

Prevarant i ubica svojoj je supruzi, i majci njihovo dvoje djece, u februaru rekao da je prekinuo s Deborah, ali Maria je pronašla poruke koje su dokazale da se i dalje viđaju i suočila ga s tom činjenicom. Nakon što ju je ubio, Byrne je htio zapaliti kuću ostavivši upaljen štednjak, ali to mu nije uspjelo pa je pomaknuo njeno tijelo i inscenirao nesreću.

– Moja žena je mrtva. Teško je opečena – rekao je u pozivu hitnoj pomoći. Policiji je rekao da je šetao psa dok mu je žena pravila sendvič. Djeca srećom tada nisu bila u kući. Porota ga je jednoglasno proglasila krivim.

– Nadam se da će ga osuditi na doživotni zatvor, a nakon smrti neka truhne u vječnom prokletstvu – kazala je majka ubijene i dodala kako su mu vjerovali i voljeli ga kao sina, a on im je uzeo ono najvrijednije.

– Umjesto da je voli i čuva, uzeo joj je život na najsramotniji način – rekla je.

Najseksipilnije žene svijeta zajedno odmaraju na Bahamima