Taj ludi svijet

Australija

Zaprepastio se kad je ušao u kuću i vidio šta mu je upalo s krova u kuhinju (FOTO)

01/09/2020

Tate je ispričao da ih je ranije vidio kako se sunčaju na njegovom krovu

Muškarac iz Australije doživio je popriličan šok kada se vratio kući i vidio da su mu dvije velike zmije propale kroz strop i sada gmižu po njegovoj kući u u Queenslandu.

David Tate je u ponedjeljak pronašao jednu zmiju u spavaćoj sobi, a drugu u dnevnoj. Zajedno su težile oko 22 kg. Stručnjak za hvatanje zmija Steven Brown kazao je kako su zmije koje su se pojavile u Tateovom domu bile “iznimne veličine”.

Prije toga su se sunčale na njegovom krovu

Smatra se da su se dva mužjaka borila oko ženke te na taj način propala kroz strop. Ženka još nije locirana. Jedan piton pronađen u kući bio je dugačak 2,8, a drugi 2,5 metara.

Tate je ispričao da je ranije vidio zmije kako se sunčaju na njegovom krovu.

“Kada sam se vratio, na kuhinjskom stolu sam vidio razrušene dijelove stropa”, rekao je Tate. Nakon toga je u spavaćoj i dnevnoj sobi pronašao ogromne pitone.

Brown je kazao za BBC da je u slučaju da naiđemo na zmiju najbolje stajati mirno i pustiti životinju da sama ode dalje; što će one i učiniti jer nas onda ne bi doživjele kao prijetnju.

Received a call to Laceys Creek after customer found 2 very large Coastal Carpet Pythons (Morelia spilota mcdowelli) in…

Posted by Brisbane North Snake Catchers and Relocation 24hrs 7days 0449922341 on Sunday, August 30, 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.