Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaštitari slavljenici nisu dopustili da uđe u klub jer je “predebela”

bobbi345

Kad se govori o krupnijim osobama, najčešće se misli na osobe čiji konfekcijski broj prelazi ‘large’, odnosno 40 i više. Upravo je zato Bobbi Jo Goldsmith iz Londona ostala šokirana kad je s prijateljicama došla na proslavu svog 20. rođendana, prethodno organiziranog, a čuvari im nisu dozvolili ni da uđu – jer su predebele.

Bobbi je zgodna mlada žena koja nosi broj 38 i ima obline, no ni po čemu se ne može okarakterizirati kao pretila. A čak i da se može tako okarakterizirati, to nikakvo ne bi smio biti razlog za diskriminaciju. Prema njenim riječima, djevojke su rezervirale stol u Libertineu u Sohou prošli vikend za proslavu njenog rođendana. Međutim, dok su stajale u redu, prišao im je promotor kluba i rekao im da se slobodno okrenu i odu ‘jer su predebele’. Naravno, Goldsmith se osjećala potpuno posramljeno i rođendanska proslava je u tom trenutku propala.

‘Odmjerili su nas i rekli nam da smo predebele. Mene to ne dira previše, ali takvi komentari strašno utječu na mlade djevojke. Želim istaknuti da se takva stvar ne bi trebala događati u 2016. godini, to je jednostavno strašno’, rekla je za Mirror.

bobbi

Glasnogovornik kluba rekao je da nemaju nikakvu rezervaciju pod imenom Goldsmith, a ni zaposlenika imena Carmelo, kako im se promotor predstavio.

Mediji su zapravo saznali za priču jer je o svemu na Facebooku pisala Bobbina mama Deborah Kerr. Između ostalog je napisala:

‘Stol je bio rezerviran unaprijed, nisu se samo tek tako pojavile. A kad vam neko kaže da ne izgledate kako treba za klub, da ste predebeli i da to ne djeluje dobro na imidž kluba, onda je to diskriminacija i ne smije se tolerirati!’

Iz kluba su ostali pri svojoj priči pa je glasnogovornik izjavio: ‘Želimo istaknuti da bilo kakve pretpostavke ili komentari o razlogu odbijanja cura sigurno nisu potekli od zaposlenika ili bilo koga povezanog s nama te ni na koji način ne odražavaju našu stvarnu politiku dozvole ulaska.’ Također je rekao da je te večeri kroz vrata kluba ušlo više od 500 ljudi, a da ih više sto nisu ni pustili.

‘Klub je gotovo uvijek prepun i odbijanje ljudima da uđu je svakodnevna pojava, ne samo kod nas nego i na mnogim drugim popularnim lokacijama. Potencijalni klijenti imaju prioritet prema podacima kod koga su rezervirali. Primjerice, članovi kluba i specijalni gosti imaju pravo prednosti, zatim slijedi naš tim odnosa s javnošću, a potom promotivne kompanije i drugi promotori. Naš je klub svake večeri ispunjen različitim grupama ljudi na što smo jako ponosni. Nikad ne bismo odbili nekoga zbog konfekcijskog broja ili fizičkog izgleda’, dodao je.