Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Zaveo me je markantni šef, mislila sam da će to biti samo zabava, ali..”

Popularnoj rubrici britanskog The Suna “Dear Deidre” obratila se anonimna žena koja je tražila savjet oko problema koji je nastao nakon što je počela spavati sa svojim šefom.

Evo kako je iznijela svoje muke urednici rubrike Deidre Sanders.

– Kada smo počeli spavati zajedno, moj šef i ja dogovorili smo se da je ovo samo seks i ništa više. No, sada me hvata ljubomora kad god on preda mnom očijuka s drugim djevojkama.
Meni je 21, a njemu 30 godina. On je visok i stvarno zgodan. Počeo je flertati sa mnom čim sam počela raditi za njega. U početku sam nastojala to ignorirati, ali me pozvao na piće poslije posla i bilo je vrlo očito da mu se sviđam. Nisam si mogla pomoći – njegova pažnja mi je laskala.

Kući me odvezao u svojem sportskom automobilu, ali smo usput stali kako bi me poljubio. Bilo je nevjerojatno i ja sam se naprosto rastopila. Nakon te noći redovno se susrećemo u hotelu ili njegovom stanu te se nevjerojatno dobro poseksamo.

Tako je pažljiv kada smo zajedno, osjećam se kao dragulj – no, kad se rastanemo, kao da se ništa nije dogodilo. Nitko na poslu nikada ne bi pogodio što se događa.

Ni jedno od nas nije u vezi, ali sam se složila s njim kada je na početku rekao da ćemo se samo seksati zbog zabave. No, to se tako odvija već tri mjeseca i moji osjećaji prema njemu sve su jači. Mislim na njega non-stop, 24 sata na dan.

On je šmeker koji flerta sa svima i shvaćam da me tretira kao i svaku drugu djevojku. Mislim da nekad namjerno očijuka s drugim djevojkama preda mnom, samo da vidi moju reakciju. Ja se pak trudim da mu ne šaljem poruke kasno u noć, ali ne mogu si pomoći!

Počinjem imati osjećaj kao da ga davim jer rijetko odgovara na njih, ali kad me vidi, ne skida ruke s mene. Osjećam se kao da sam u nekoj igri u kojoj više ne znam pravila. Ne mogu se odlučiti što želim od njega.

Da mu kažem što doista osjećam pa da vidim hoće li se drugačije ponašati? Moj instinkt mi kaže da ne bih trebala šutjeti – opisala je svoj ozbiljan problem ova djevojka.

Uslijedio je sljedeći odgovor Deidre Sanders.

– Trebao bi zvoniti alarm. Prekini ovo prije nego ostaneš jako povrijeđena. Reci mu da je od sada nadalje vaš odnos isključivo profesionalan. Pristala si samo na seks i bojim se da je to jedino što on želi.

Osjećaš se kao da si u igri? Nažalost i jesi, ali igraš po njegovim pravilima. On je tvoj šef i iskorištava poziciju moći tako da te namamio u vezu za koju nema namjere da bude ozbiljna. Flertanje ispred tebe je smišljeno da te povrijedi – to je opaka igra moći.

Vjeruj svojim instinktima i nemoj više laskati njegovom egu tako da mu kažeš da si zaljubljena u njega. On se neće promijeniti. Budi spremna da će trčati za tobom nakon što se odmakneš jer ga to uzbuđuje, ali nemoj pasti u napast.

Koncentriraj svoju energiju u nalaženje nekog poštenog koji se zasita zanima za tebe, savjetuje Deidre.