Zavirite u garderobu isklesanih Ruskinja (FOTO)

Zavirite u garderobu isklesanih Ruskinja

Jednom godišnje ruski Krasnojarsk postaje prijestolnica bodybuildinga gdje ništa nije važnije od napinjanja mišića i njihovog prekrivanja lažnim preplanulim tenom.

Lažan ten je naime ključan faktor koji čini tijelo mršavijim, a mišiće istaknutijim čak i kada nisu napeti. Također, služi i za dobro prekrivanje strija. Tu je i teška šminka na licu, a u prekrivanju svih nepravilnosti im pomažu make-up artisti.

Tako su se u subotu u taj sibirski grad na “Strongo Cup” sjatila najisklesanija tijela iz cijele Rusije, koja su svoj trud odlučila pokazati u minijaturnim i blještavim kupaćim kostimima i gaćicama.

Mještanka Svetlana Babenkova kaže kako svoje mišiće teše koristeći svoje dvoje djece kao utege.

Julia Vins (19) iz Engelsa, poznata je pak kao “mišićava barbika” zbog svog anđeoskog lica i mišićavih udova. Ta ruska djevojka ima više od 23.000 pratitelja na Instagramu, a može podići 180 kilograma u mrtvom dizanju.

Tu je i još jedna Ruskinja, 23-godišnja Natalia Trukhina, koja kao riba pliva u tipično muškim vodama. Ima više od 92 kilograma, a profesionalna dizačica utega postala je sa 16 kada je stekla titulu prvakinje regije Zabaikalije. Svjetski rekord oborila je u Krimu 2014. kada je podigla 240 kg u mrtvom dizanju i 170kg u benču.