Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog igrice dobio otkaz i izgubio suprugu

fallout121111

Fallout 4 je jedan od najvećih hit igara ove godine. Sa svojim postapokaliptičnim okružjem i složenom radnjom, lako je shvatiti da se mnogi igrači ‘zakače’ za igru i izgube pojam o vremenu. I posao. Ili suprugu.

To se dogodilo ruskom igraču koji sada tuži Bethesdu, developera ove igrice. Kako navodi u tužbi Bethesda ga nije upozorila da su ovakve posljedice moguće te ih smatra odgovornima za gubitak posla i supruge.

Ruski mediji prenose kako je ovaj 28-godišnji muškarac iz Krasnojarska igrao Fallout 4 puna tri sedmice gotovo bez prestanka te u tom periodu nije išao na posao, nije jeo niti spavao te je potpuno zanemario svoju suprugu.

Naravno, to je dovelo do otkaza na poslu, a i žena ga je ostavila. Kao šlag na kraju, počeo je patiti i od određenih zdravstvenih problema jer je potpuno zanemario svoje zdravlje i osnovne potrebe.

Muškarac sada tuži Bethesdu za 500.000 rubalja (6.400 eura).

– Da sam znao da je ova igra toliko zarazna bio bih oprezniji. Ne bih je kupio ili bi počeo igrati tek za vrijeme praznika ili godišnjeg odmora – izjavio je nesretni Rus.

U Americi je bilo nekoliko pokušaja tužbi ovakve vrste, no čak i ondje, gdje su nama možda nezamislive tužbe normalne, odbačene su. Ruski pravni sistem sada se po prvi put susreće s ovakvom vrstom tužbe pa ćemo morati pričekati kako će Rusi presuditi.