Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon zaraze parazitom Giardia

Zbog rijetkog poremećaja ovaj ovčar zauvijek izgledati kao štene

7fd235f5-0cad-4122-b1e4-5b1c54077a95 (1)

Iako ga njegovo stanje čini najslađim psićem na svijetu, Ranger je u posljednje vrijeme doživio još neke zdravstvene probleme, kao što su otpadanje dlake i ljuskanje kože

Njemački ovčar Ranger ima dvije godine, ali po njegovom izgledu nikada ne biste rekli. Naime, psić iz Arizone se zarazio parazitom Giardia, a nakon što se oporavio vlasnicima nije bilo jasno zašto se ne razvija kao i ostali psi njegove vrste.

On je, po godinama, sada već odrastao pas, no zbog rijetkog genetskog poremećaja cijeli će život izgledati kao štene.

“Kad smo dobili Rangera od uzgajivača, bio je manji od svih ostalih iz legla. Ubrzo smo shvatili da je to zbog parazita. Veterinar je posumnjao da možda ima patuljastu hipofizu, genetsku mutaciju, ali mi smo i dalje bili skeptični jer je stanje vrlo rijetko”, rekao je vlasnik Shelby Mayo, prenosi Lad Bible.

Na kraju se ispostavilo da je veterinar u pravu.

Iako ga njegovo stanje čini najslađim psićem na svijetu, Ranger je u posljednje vrijeme doživio još neke zdravstvene probleme, kao što su otpadanje dlake i ljuskanje kože.

“Jedan čovjek, koji ima psa s istim poremećajem, rekao nam je da provjerimo štitnjaču jer mnogi patuljasti psi pate od hipotireoze, što je na kraju bilo istina. Odveli smo ga kod veterinara koji je sve uspješno riješio lijekovima nakon čega mu je krzno naraslo i suhoća nestala”, otkriva vlasnik.

Bez obzira na to, on ima sretan život, a čak je i postao zvijezda na Instagramu gdje ga na njegovom profilu prati čak 68.000 ljudi.

Trenutno je zdrav i sretan, voli skakati okolo kao svi psići i igrati se sa svoje dvije sestre Hazel i Jessie”, ispričao je vlasnik.