Taj ludi svijet

Zbog selfija završile u provaliji na Plitvičkim jezerima

20/09/2015

Tri turistkinje iz Južne Koreje koje su povrijeđene jutros u padu na Plitvicama dobro su i oporavljaju se od zadobivenih povreda, saznaje se u nedjelju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Turistkinje su u nedjelju ujutro pale sa staze i kotrljale se niz padinu između 30 i 40 metara. Prema prvim policijskim informacijama, na vlastitu su odgovornost prekoračile obilježenu stazu i zagrljene htjele napraviti fotografiju s Velikim slapom u pozadini.

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje Hina u Općoj bolnici u Karlovcu, prenosi Fena.

Hirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne povrede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejske Ambasade.

Dvije turistkinje, u dobi od 57 i 64 godine, izvukli su djelatnici Nacionalnog parka, rendžeri i vatrogasci, dok je treća (57) završila na tako nezgodnom mjestu da je trebala pomoć HGSS-a, kaže glasnogovornica gospićke Policijske uprave Maja Brozičević.

Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Josip Brozičević kaže da je turistkinja koju je spašavala HGSS zadobila prijelom ruke i druge manje ozljede, ali da je sve izgledalo puno ozbiljnije.

“Imala je i bolove u leđima i bila je pothlađena, ali brzo smo reagovali te je dva sata nakon nesreće već bila u rukama ljekara”, rekao je Brozičević.

Otkrio je i kako su turistkinje prvo pale u dubinu od oko pet metara, pa se potom još najmanje 30 metara kotrljale po strmini, te završile na šumovitom dijelu, relativno daleko od jezera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.