Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Život na jahtama bogataša staje u tri riječi – seks, droga i iživljavanje

21/07/2015

Rad u posadi ili kao osoblje skupocjenih jahti za bogataše najčešće je odlično plaćen posao, ali sa strogim klauzulama o povjerljivosti, najčešće jer se na tim brodovima zaista može svašta vidjeti.

Anonimni član posade na jednoj skupocjenoj jahti rekao je za britanski Daily Mail da njegov posao nije samo da servira kavijar, sipa šampanjac i napravi neki skupocjeni koktel, kako to običan svijet zamišlja. On je ispričao da mu se na listi obaveza nalazi i skupljanje, pospremanje i čišćenje korištenih seksualnih pomagala, poput vibratora, bičeva, dilda..

– Dočekivali smo uglavnom latvijske i ruske prostitutke koje su obično dovozili sa nekoliko skupocenih Mercedesa. Potom bi bogati klijenti odabrali tri djevojke sa kojima žele da provedu taj dan – rekao je jedan od kuhara na takvim jahtama koji nije želio da otkrije sve detalje zbog već sponemutog poverljivog ugovora o radu.

_rsl9991

Prema njegovim riječima najgore se ponašaju bogataši koji nisu vlasnici jahti već ih iznajmljuju na neko vrijeme. Oni su spremni da za jednu sedmicu iskeširaju čak 600.000 funti.

– Njima su samo tri stvari na umu: droga, prostitutke i iživljavanje nad posadom – ispričao je ovaj kuhar koji je priznao da je u prošloj sezoni za samo nekoliko mjeseci zaradio 20.000 funti.

On je ispričao da često načuje dogovore o prodaji ili nabavci droge, poput kokaina ili ekstazija, a viagre se žvaću kao bombone.

Stjuardesa na jahti Teba Ringer kaže da sa ovim poslom može da uštedi dosta para. Kako sama priznaje, čovjek mora da ima dobar želudac da svari sve što vidi, ali na kraju joj se uvijek isplati jer je vlasnici jahte po završetku posla uglavnom časte nekim skupocjenim poklonom ili ogromnim novčanim bonusom.

Nakon nekog vremena vas više nije ni briga, radite svoj posao i za to dobijate odličnu platu, a da se na nešto pobunite, dobili bi otkaz i došao bi neko drugi, oni to ne bi prestali da rade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.