Zmija proždirala goluba usred grada, prolaznici se šokirali (FOTO)

zmija

Kraljevska boa snimljena je kako jede goluba na prometnoj ulici u istočnom Londonu, javlja BBC.

Fotografiju, koja je ubrzo nakon objave postala viralna, u subotu ujutro u High Roadu snimio je Dave Fawbert, a aktivisti Organizacije za zaštitu i spašavanje životinja (RSPCA) zmiju su pokupili s ulice i prebacili u svoj centar.

Uputili su apel građanima da im dostave informacije kako je ova životinja dospjela na ulicu. Prema prvim informacijama, netko je našao mrtvog goluba te ga dao zmiji.

– Ta je zmija 100 posto jela goluba. Imala je otvorene čeljusti, a njegova je glava već bila napola unutra – izjavio je Dave Fawbert, građanin koji je snimio zmiju i objavio fotografiju na Twitteru.

Dodao je kako se nadao da će zmiju vidjeti tijekom safarija na kojem je bio prije par godina u Tanzaniji. – Ondje nisam vidio nijednu, ali sada jesam – izjavio je novinarima.

Opisujući trenutak kada je spazio zmiju na pločniku između parkiranih automobila i trgovina rekao je kako je jedan prolaznik vrištao, no ubrzo se skupila gomila znatiželjnika.

Njegova je objava na Twitteru podijeljena više od 4400 puta, a iako su mnogi mislili da je riječ o pitonu, stručnjaci RSPCA potvrdili su kako se radi o kraljevskoj boi.

Inspektorica Organizacije za zaštitu i spašavanje životinja Rebecca Bedson, koja je zmiju uklonila s pločnika, kaže kako želi otkriti kako se boa uopće našla u tako opasnoj situaciji. – Moglo joj se dogoditi puno stvari. Mogao ju je pregaziti automobil ili ju je mogla napasti druga životinja – rekla je.