Taj ludi svijet

bivša učiteljica

Zorica toliko obožava crveno da je čak naručila i crveni nadgrobni spomenik (FOTO)

19/10/2019

Penzionisana učiteljica toliko je zaljubljena u crvenu boju da 40 godina nije obukla odjeću druge boje, a sve u kući joj je crveno

Kuću Zorice Rebernik u Kiseljaku nedaleko od Tuzle teško je promašiti budući da ima crvenu fasadu, a kad uđete u kuću dočeka vas još crvenog.

Penzionisana učiteljica toliko je zaljubljena u crvenu boju da 40 godina nije obukla odjeću druge boje, a sve u kući joj je crveno. Čak su joj i sjedišta u autu crvena.

“Ne mogu tačku druge boje. To ja vama ne mogu kazati. Kako je to meni ušlo u organizam, ali drži me jakom. Ja u toj boji osjetim jačinu, moć, ljubav, sve naj”, ispričala je Zorica za N1 televiziju.

Ovu je boju zavoljela još kao tinejdžerica, a dok je radila kao učiteljica, čak je i učenicima kupovala crvenu odjeću. Ono što ne može nabaviti u domaćim trgovinama, kupuje u inozemstvu, a kako kaže – ne pita za cijenu.

“Po Istanbulu išla sam, dosta u Mađarsku. Bili smo u Italiji. Ma svijeta i svijeta obišli. Kćerka mi je 23 godine u Las Vegasu i tu idem, po Njemačkoj. I svugdje su me upoznali i svi trče i nose: Ima ovo crveno, ima ono. Ja ne pitam za cijenu. Bitno je da je crveno i ja kupujem”, priznaje.

Iako je njen suprug Zvonko zahtijevao da jedan radijator u kući ostane bijel, sa svime drugim joj je popustio. Zorica se čak i udala u crvenom, a kad su kupovali auto, muž je platio da ga se oboji u crveno.

“Dođemo kupiti auto, nema u crvenoj boji, ne proizvode se. Mi hoćemo taj. Hajde, obećao sam, ofarbat ćemo”, smije se Zvonko.

Njenu ljubav prema crvenoj boji možda najbolje ilustrira činjenica da je za sebe i supruga naručila nadgrobni spomenik iz Indije – naravno, crveni.

O Zorici i njenoj ljubavi prema crvenom raspisali su se i strani mediji poput Huffington Posta i New York Posta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.