Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tinejdžerka tuži roditelje zbog objavljivanja njenih slika na Facebooku

tinejdzerka-laptop35

Jedna 18-godišnja Austrijanka tuži svoje roditelje jer su objavljivali njene, kako ona kaže, sramotne fotke na Facebooku bez njezina pristanka.

Tinejdžerka tvrdi da su njeni roditelji od 2009. godine podijelili više od 500 “sramotnih i ličnih” fotografija s njihovih oko 700 prijatelja i tako joj “život pretvorili u pakao”. Čim je napunila 18 godina, uložila je tužbu.

Roditelji su objavljivali fotografije iz svih razdoblja njenog života, a njoj posebno smetaju one na kojima je na tuti ili gdje joj mijenjaju pelene. “Nisu imali srama ni granica, nije ih zanimalo radi li se o slici na kojoj obavljam nuždu ili gola ležim u krevetiću. Sve su slikali i objavljivali”, izjavila je za lokalne medije mlada Austrijanka.

Njen otac tvrdi da su te fotografije njegovo vlasništvo jer ih je on i snimio te ne shvata zašto ne bi mogao podijeliti porodične trenutke s prijateljima.

Njen advokat Michael Rami kaže da postoje velike šanse da tužbu zaista i dobije, ako uspiju dokazati da fotografije narušavaju njeno pravo na privatnost. Roditelji bi u tom slučaju dobili novčanu kaznu.

Ako tinejdžerka zaista dobije na sudu, ovaj slučaj bi mogao izazvati val sličnih tužbi.