Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TV ekipa usred snimanja pronašla izgubljenog muškarca

otok3

TV ekipa Animal Planeta postali su neočekivani junaci nakon što su pronašli čovjeka koji je bio tri dana nasukan bez vode na nenaseljenom dijelu ostrvske skupine Sir Edward Pellew u sjevernoj Australiji.

Voditelj emisije Jeremy Wade u svojoj emisiji River Monsters traži neke od najopasnijih vodenih stvorenja koje su usmrtile ili povrijedile ljude ili životinje širom svijeta. TV ekipa je u decembru bila u potrazi za opasnom ribom Queensland Grouper koja je napala brojne ljude u tom području.

3350BD3800000578-3547134-image-a-28_1461049656314

Ekipa je upravo bila na drugom danu snimanja u potrazi za ribom. Bilo je nevrijeme što je onemogućilo ekipi da nastavi potragu na zadanoj turi. Lokalni vodič predložio je da putuju dalje niz otoke što su i učinili i odjednom su ugledali plavo-bijeli hladnjak na stijeni.

“To je izuzetno napušteno područje tako da smo bili poprilično iznenađeni prizorom”, rekao Shearman. Posada se našalila da je možda u blizini Tom Hanks, glumac koji je 2000. godine snimio film Brodolom života u kojem glumi čovjeka koji je nakon avionske nesreće zapeo na nenaseljenom otoku. Odjednom su ugledali gotovo golog muškarca kako trči iz špilje, maše im i viče.

Shearman je isprva pomislio da je ekipa omela neki par koji su odlučili iskoristiti osamljen otok za zabavu, ali ubrzo su svi shvatili da je priča sasvim drugačija.

1

“Posada je pronašla ribara iz sjeverne Australije koji je bio bez vode 50 do 60 sati”, rekao je Shearman, dodavši da je muškarac bio blizu smrti kada su ga pronašli.

Čovjek koji je rekao da mu je ime Tremaine ispričao je kako je otišao u ribolov te odlučio pristati brodom na tom otoku. Krenuo je u potragu za školjkama na drugu plažu. Ona je samo 10 minuta hoda od plaže na kojoj je Tremaine usidrio svoj brod, ali on se izgubio. Na brodu je ostavio vodu te je ubrzo počeo patiti od dehidracije i toplinskog udara.

“Tremaine je bio na granici preživljavanja. Da ga nismo pronašli vjerovatno bi mu preostalo još nekoliko sati života”, kaže Shearman. Nekoliko mjeseci nakon cijele epizode voditelj se ponovno našao s Tremaineon, koji mu je rekao koliko je sretan što su ga pronašli i spasili.

“Dok je bio na otoku obećao je bogu da će ponovno početi pušiti kako bi uza sebe uvijek imao upaljač”, ispričao je voditelj.