Magazin

U dvorištu ubio pitona dugog 4,5 metara i teškog 72 kg

31/07/2015

Ogromni piton dugo je terorizirao stanovništvo u Warren Countyju u Missouriju, sve dok ga nije ubio jedan preplašeni mještanin, piše Mirror.

Burmanski piton, dug 4,5 metara i težak 72 kilograma je pronašla Pauline Horstdaniel u svome dvorištu nakon što ju je probudilo lajanje njenog psa.

Inače, u posljednje vrijeme su nestala dva psa i tri kokoške, a mještani su za to krivili upravo ogromnog pitona.

– Bila sam prestrašena. Probudila sam supruga koji je u gaćicama izašao u dvorište sa pištoljem u ruci, rekla je Pauline.

piton2

Pozvala je i eksperta za zmije koji je rekao da će uhvatiti zmiju, ali za nekoliko dana, kada se vrati u grad.

Plašili su se da njihov pištolj neće biti dovoljno velik da obavi posao, pa je Pauline pozvala svog svekra Claytona Dementa koji je imao sačmaricu. Ubio je pitona sa dva pogotka u glavu.

– Imao sam namjeru da je uhvatim, sve dok je nisam vidio. Tada sam pomislio: Ne. Neću da se igram s tim. Ubio sam je prije nego što je imala priliku da me napadne, rekao je Dement za CBS Radio.

Dodao je i da osjeća veliko žaljenje što je ubio zmiju i da želi da vlasnik koji je izbacio ljubimca iz svoga doma preuzme odgovornost.

Stanovnici su zabrinuti i dalje jer smatraju da u komšiluku ima još zmija i kažu da se neće osjećati sigurno sve dok ne dođe zima.

https://www.youtube.com/watch?v=zhv-WkMbgf0

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.