U završnoj fazi pripreme 11. programa BH Film Festivala

porno film

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine finalizira pripreme 11. programa Bosanskohercegovačkog Film Festivala koji se održava u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom od 13. do 20. augusta. BH. Film program je posvećen promociji bh. kinematografije i filmskih autora iz BiH.

U okviru ovog programa održava se i Studentski program koji je takmičarskog karaktera i već petu godinu dodjeluju se tri nagrade najboljim filmovima – Nagrada za najbolji bh. studentski film, Specijalna nagrada žirija i Specijalno priznanje žirija.

O tome koja tri filma će dobiti nagrade u selekciji studentskih filmova na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu odlučit će glumica Alena Džebo, producent Alem Babić, te direktor fotografije Antoni Ćorić.

Objavu takmičarske selekcije ovogodišnjeg studentskog programa Udruženje najavljuje početkom iduće sedmice.

Studentski program BH Film Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova bh. filmskih škola, a nagrađenim studentima su ove nagrade koristile kao odskočna daska za dalji festivalski život i uspjeh filmova, kao i podstrek za dalji profesionalni rad.

U selekciju ovog programa mogu ući filmovi studenata sa četiri bh. filmske škole: Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini i Film Factory, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.