Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Automobilom udario djevojčicu na pješačkom prijelazu

pjesacki – djevojcica

Još uvijek neimenovani vozač udario je u nedjelju u kazahstanskome Petropavlovsku autom devetogodišnju djevojčica zbog čega su ga ostali sudionici u saobraćaju zamalo linčovali.

Jedan se od od prisutnih muškaraca pobrinuo da se djevojčicu odmah prebaci u bolnicu, a lokalni su portali u ponedjeljak iza popodneva potvrdili da malena, srećom, nije pretrpjela teže ozljede.

Odmah je puštena na kućnu njegu, a u međuvremenu je utvrđeno i to da 23-godišnji vozač koji ju je udario nije bio u alkoholiziranom stanju.

Manje je tjelesne ozljede zadobio i on jer ga je jedan bijesni građanin tri puta udario nogom, a trenutno na tamošnjim društvenim mrežama traje rasprava i oko toga ko je tu zapravo i koliko kriv.

Naime, i dok niko ne dovodi u pitanje je li dužnost vozača bila zaustaviti se, mnogi su se obrušili na gradske vlasti zbog opasnog saobraćajnog rješenja.

Budući da velika vozila u desnoj traci često tako zaklanjaju pregled, pitaju se kada će napokon nekom sinuti da bi bilo dobro postaviti semafor. Ovo je, mišljenja su, “tragedija koja čeka da se dogodi”.

https://www.youtube.com/watch?v=EIAic4TZt7M