Zaboravila vlastito vjenčanje, pa ga njen suprug odlučio ponoviti

Jeremy i Justice Stamper 8

Jeremy i Justice Stamper iz SAD-a počeli su izlaziti u srednjoj školi, a u avgustu 2014. su se vjenčali. Bili su presretni, no njihova sreća narušena je svega 19 dana kasnije. Justice je imala tešku automobilsku nesreću.

Nakon sati i sati fizikalne terapije, ona se oporavila, ali njen um nije. Mjesec dana nakon nesreće rekla je suprugu:

“Ne želim da se naljutiš, ali ja se ne sjećam našeg vjenčanja.”

I ne samo da se nije sjećala vjenčanja, već je izgubila sva sjećanja zadnjih pet sedmica prije nesreće.

Jeremy je bio šokiran, ali se nije želio pomiriti s time. Uporno joj je svaki dan pokazivao fotografije s vjenčanja, ne bi li to potaknulo povratak sjećanja, ali ništa se nije događalo.

– Vidjela sam na tim fotografijama kako me gleda tokom vjenčanja i taj pogled mi je govorio kako će napraviti baš sve za mene – rekla je tada dok je Jeremy ponavljao kako će učiniti sve kako bi ona imala sjećanje na njihovo vjenčanje, pa makar ga ponovili.

Njihova priča nekako je dospjela u javnost i javile su se razne kompanije koje su im odlučile darovati sve potrebno za ponovnu organizaciju vjenčanja – od profesionalnih fotografija, torte do još mnogo toga. Odlučili su da drugo vjenčanje bude na prvu godišjicu braka – 1. avgusta, i to su i napravili. Tokom ceremonije osmijeh im nije silazio s lica.

– Nismo mogli vratiti njeno sjećanje, ali smo ga imali priliku ponovo kreairati – rekao je Jeremy, piše Bright Side.