Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

20 sekundi smijeha dnevno produžiti će vam život

par-smijeh

Smijeh nas štiti od mnogih bolesti, produžava život i najjače je oružje protiv stresa

Nije svaki dan “naš”, pa zaboravimo koliko je osmijeh važan i ljekovit. Istraživanja pokazuju da nas štiti od mnogih bolesti, produžava život i da je najjače oružje protiv stresa. Zato stručnjaci savjetuju da, kada nam je teško, probamo da se smijemo 20 sekundi, jer to je dovoljno da pozitivni efekti stignu do mozga. Da bismo “razvukli” usne i kada nam do toga nije, predlažu da uradimo sledeće…

– Lezite, pustite muziku koju volite, prepustite se prijatnim zvucima i probajte da oslobodite misli. Kada se tijelo i glava opuste, osmijeh će automatski zablistati na licu.

– Kockica omiljene čokolade izmamiće vam “kez”, čak i ako niste sladokusac, a čim je pojedete pozovite blisku osobu koja vas “zrači” pozitivnom energijom.

– Ako imate partnera, ne tjerajte od sebe kada niste raspoloženi, već svađu i tenziju ublažite seksom. Poslije toga ćete sigurno imati razlog za osmijeh.

– Studije pokazuju da ljubaznost popravlja raspoloženje i da su ljekovite čak i “obične” riječi u prolazu poput: dobar dan, izvolite, hvala, kako ste, šta radite…