Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Extreme sport centar

24 sata zgibova za “Srce za djecu”: Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u humanitarne svrhe

zgibovi

Za direktora Udruženja “Srce za djecu” Fikreta Kubata to je neobičan poduhvat, sa humanim ciljem

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” najavilo je za 19. mart sa početkom u 9.00 sati u Extreme sport centru u Sarajevu sportsko-humanitarni događaj koji će trajati 24 sata.

Bit će to pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najviše zgibova (pull ups), u ovom vremenskom periodu, a sve u cilju prikupljanjanja sredstava za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

S obzirom na specifičnost događaja, te nemogućnost prisustva velikog broja zainteresiranih pratilaca, bit će organizovan direktan prijenos putem YouTube kanala Muhamed Mizić Mizigram, te na društvenim mrežama Mizigram i “Srce za djecu”.

Kako navode iz Udruženja u najavi za taj događaj, u toku prijenosa bit će dostupni linkovi za donacije gdje će se moći “kupiti” zgibovi (pull ups), putem linkova i jedinstvenog broja telefona za sve operatere svi će moći učestvovati u doniranju sredstava za ‘Srce za djecu’.

– Oborili rekord ili ne, cilj je skupiti što više sredstava. Aktivno radimo na organizaciji, svjedoci/sudije će službeno pratiti regularnost izvođenja. Potrudit ćemo se da 24 sata idemo uživo putem live streama iz Extreme sport centra. Nadam se da će se veliki broj građana uključiti i podržati srž događaja – poručio je Muhamed Mizić.

Za direktora Udruženja “Srce za djecu” Fikreta Kubata to je neobičan poduhvat, sa humanim ciljem.

– Sve ovo ga čini grandioznim i posebnim. Zahvaljujemo Muhamedu za divnu inicijativu i što je svoj poduhvat učinio jedinstvenim. Želimo mu svu sreću od srca, da obori rekord, ali i da zajedno oborimo rekord u humanosti koju ćemo pokazati – rekao je Kubat.

Kako navode iz Udruženja, događaji poput tog prilika su da se podsjeti na to da se mnoge stvari ne podrazumijevaju, posebno kad se radi o zdravlju.

– Sve dok trajno ne bude riješeno pitanje finansiranja i održivosti Roditeljske kuće, koja je rijetka svjetlost u životima roditelja koje vode svoje borbe, ovakvi načini prikupljanja sredstava su neophodni – naglašeno je.