Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurovip

29 godina povjerenja: “Samo je jedna prava – Café Brazil”

naslovna

Povodom 29. rođendana kompanije “EuroVip” izdvojili smo neke od najzanimljivijih detalja, odnosno osoba koje su sa nama podijelile radost zbog činjenice da je bogati poklon paket završio u njihovim rukama, te su samim tim sa nama podijelili i svoja iskustva sa proizvodima ove kompanije

Kompanija “Eurovip” iz Čitluka obilježila je 29 godina uspješnog rada i postojanja. Ova kompanija odavno se na tržištu Bosne i Hercegovini nametnula kao lider u proizvodnji i prodaji kafe kao i ostalih proizvoda poput Capuccina i šećera.

Najpopularniji brend kompanije Eurovip je Café Brazil, koja je pod sloganom “samo je jedna prava” prvi izbor ljubitelja kafe širom Bosne i Hercegovine ali i šire.

Protekle dvije godine, Fokus.ba u saradnji sa kompanijom “EuroVip” proveo je brojne akcije u kojima smo poklon paketima obradovali brojne građane i građanke Bosne i Hercegovine, proizvodima “EuroVipa” nagradili smo penzionere,studente, sportiste i mnoge druge slojeve društva.

Povodom 29. rođendana kompanije “EuroVip” izdvojili smo neke od najzanimljivijih detalja, odnosno osoba koje su sa nama podijelile radost zbog činjenice da je bogati poklon paket završio u njihovim rukama, te su samim tim sa nama podijelili i svoja iskustva sa proizvodima ove kompanije.

Prošle godine posjetili smo gerontološki centar u Sarajevu, te smo sa poklon paketima obradovali njihove korisnike, posebno sretna zbog ovog poklon paketa bila je Fatima Oruč iz Čapljine.

– Ja sam stanovnik ovog doma od prošle godine i iskrena ću vam biti i priznati da naš svaki dan počinje upravo uz Café Brazil. Pogotovo u momentima kada nismo opterećni sa mnogo obaveza, onda se svi zajedno družimo uz kafu. Za mene bolje kafe nema. Zaista sam sretna jer su nas se sjetili na ovaj način. Vidim, dobili smo raznih proizvoda, od capuccina do kafe, imat ćemo vremena da uživamo u svemu – kazala nam je Fatima.

Za popularnog Bracu, u Sarajevu kažu da je simbol fudbala. Ovaj sportski radnik preko 40 godina je aktivan u fudbalu, trener je sa vjerovatno najdužim stažom u jednom sportskom kolektivu u BiH.

Obavlja i funkciju predsjednika FK Vrbanjuša. Piše knjige, učestvuje u humanitarnim aktivnostima i mnogim drugim sferama društvenog života. Kako nam je kazao, da bi sve akivnosti uspješno obavljao, pomaže mu upravo kafa, a za njega osim Café Brazil, druge nema.

– Ja već dugi niz godina konzumiram samo Café Brazil. Pored mene, svi igrači FK Vrbanjuša imaju obavezu da piju ovu kafu. Prije svakog treninga ili utakmice u klubu se pije Café Brazil. Mnogo nam pomaže i tokom priprema, prilikom regeneracije a i na utakmicama su moji fudbaleri mnogo bolji kada prije početka popiju Café Brazil. Preporučujem svim sportistima da piju samo ovaj napitak jer je zaista najbolji. To je naša kafa i za nas je najbolja. I pored utakmica, prilikom obavljanja ostalih obaveza Café Brazil je obavezna. U mojoj kući uvijek mora biti ove kafe. Moja supruga i ja isključivo pijemo Café Brazil, – kazao nam je popularni Braco.

Svojevremeno smo paketima “EuroVipa” obradovali studente. Prije dvije godine, studentica Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, Nadina Hidić otkrila nam je kako joj Café Brazil pomaže održati koncentraciju prilikom spremanja ispita. Nadina je prije godinu dana okončala studije i danas radi kao doktor stomatologije, nekada je ovaj napitak bio njen izbor tokom učenja, a tradiciju je nastavila i danas, u pauzama  na poslu.

– Moj dan počinje sa šoljicom Café Brazil. Volim da je popijem bez mlijeka i sećera jer tada osjetim njenu punu aromu koja mi pomaže da prebrodim radni dan. A za kraj dana, jedan lagani pjenušavi cappuccino. Hvala Café Brazil bez koje bi dani bili sumorni, – kazala je Nadina Hidić.

Poklon paketima nagrađivali smo i čitatelje koju su nam slali najkreativnije komentare posvećene Café Brazil, pa smo za kraj ovog teksta izdvojili uistinu kreativan komentar Harisa Kadrića.

– Dajem vam na znanje, da od Brazil kafe imam bezbrižne dane. Uz tu kafu uvijek radostan dan započnem i sve obaveze u roku otpočnem. Ali kada na odmor krenem bez Café Brazil ne mogu ništa da pokrenem. Rano jutro, Brazil kafa ova priča baš je prava. Jedinstven okus ona ima i baš u svemu nama štima. Kafa bez premca, tu dileme nema, ostavlja nas bez daha i bez ijednog u džepu, feninga. Za nju uvijek odvojiti se para mora, jer bez nje ništa nije onako kako biti treba i nisu to te ljepote odmora. Uz nju uživam, u svakom trenutku, prava je ona za svaku žurku. Uvijek šolja više se traži, ona ima posebne i čarobne draži. Kupujmo i pijmo Café Brazil jer njen kvalitet uvijek je prvi i najdraži.

Kompanija EUROVIP doo Čitluk osnovana je 1990. godine kao jedna od prvih privatnih poduzeća u BiH čija je glavna djelatnost prerada i prodaja kafe.

U proteklih 29 godina,usprkos velikoj konkurenciji, Eurovip je izrastao u jednog od najvećih prerađivača kafe u Bosni i Hercegovini i izgradio ime koje se prepoznaje kao jamac kvalitetnog proizvoda i profesionalnog rada. Iako je EUROVIP čvrsto vezan za Hercegovinu, kompanija danas jednako uspješno posluje na području cijele Bosne i Hercegovine sa svojim poslovnicama u Tuzli, Sarajevu, Laktašima, Bihaću i Zavidovićima.