4. međunarodni skokove na Bentbaši: Očekuje se više od 20 skakača

010818skokovi_bembasa

U toku su pripreme za četvrte “Međunarodne skokove u vodu Sarajevo Bentbaša 2018”, koji će biti održani u subotu, 18. augusta.

– Radovi na lokaciji su već počeli, pripremamo stijenu za koju ćemo pričvrstiti montažnu platformu te ćemo dobiti visinu malo veću u odnosu na prošlu godinu. Visina skakaone će biti 18,5 metara – potvrdio je Feni dugogodišnji skakač i organizator manifestacije Dino Bajrić.

Dodao je da će na 4. Međunarodne skokove u vodu Sarajevo Bentbaša biti pozvani dobro poznati takmičari koji se takmiče na svim skakaonama širom regije.

– Smanjio se broj takmičara u odnosu na prošlu godinu, jer je došlo do smjene generacija, tako da očekujemo 22-23 takmičara. Pored bh. takmičara na skokovima u Sarajevu će učestvovati i takmičari iz Slovenije, Danske, Njemačke – najavio je Bajrić.

Generalni pokrovitelj sportsko-turističke manifestacije “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018” je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općine Stari Grad Sarajevo.

– S obzirom na to da će manifestacija biti održana u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši privući veliku pažnju građana Sarajeva, BiH i turista koji borave u glavnom gradu BiH – mišljenja je Bajrić.

I prošlogodišnji skokovi u Sarajevu privuklu su veliku pažnju građana, ali i brojnih turista koji su uživali u ovoj atrakciji.

U ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji prošle godine su učestvovali najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.