Život i zdravlje

Soman Noori

Afganistanka se porodila pri evakuaciji tokom leta Turkish Airlinesa

28/08/2021
FOTO: Anadolija

Zdrava djevojčica koju je kabinsko osoblje nazvalo Havva rođena je na visini od 10.000 metara na putu za Birmingham u Velikoj Britaniji

Avganistanka Soman Noori (26) rodila je zdravu djevojčicu tokom evakuacijskog leta iz Avganistana aviokompanije Turkish Airlines, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz turskog nacionalnog avioprevoznika u subotu je saopšteno da se Soman Noori porodila nakon pauze u Dubaiju, na nadmorskoj visini od 10.000 metara u kuvajtskom vazdušnom prostoru.

Kabinsko osoblje koje pomoglo pri porođaju tokom leta djevojčicu je nazvalo Havva. Ovim letom evakuisani su Avganistanci koji su radili za Veliku Britaniju.

Nakon što je trudna putnica rekla kabinskom osoblju za porođajne bolove, posada je pokušala naći ljekara u avionu, ali pošto nijedan nije bio na raspolaganju “kabinsko osoblje pomoglo je pri porođaju u skladu sa svojom obukom”.

Nakon što je iz predostrožnosti sletio u Kuvajt, avion je s bebom i njenom porodicom nastavio putovanje prema Birminghamu u Engleskoj.

Osnovan 1933. godine, Turkish Airlines ima flotu od 372 putnička i teretna aviona koji lete na 325 svjetskih destinacija, među kojima je 275 međunarodnih i 50 domaćih.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.