Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ako imate probleme s erekcijom nedostaje vam vitamin D

muskarac-krevet

I dok neki smatraju da je riječ o “godinama”, neki će to ipak povezati sa slabom prokrvljenošću, niskom razina testosterona ili nekim drugim uzrokom koji tek treba utvrditi.

Nedostatak vitamina D može imati ključnu ulogu u problemu s erekcijom, pokazalo je najnovije istraživanje iz Italije. U istraživanju su učestvovala 143 muškarca s različitim stepenima poremećaja erekcije, a otkriveno je da gotovo polovina sudionika istraživanja nema dovoljnu količinu vitamina D.

Nedovoljna razina vitamina D može potaknuti proizvodnju slobodnih radikala koji oštećuju dušikov oksid koji pomaže pri opuštanju krvnih žila, uredan protok krvi i samim time i urednu erekciju. U nedostatku vitamina D, krvne žile se ne opuštaju dovoljno i onemogućuju erekciju, tvrdi urolog Larry Lipshultz za Men`s Health.

Prestanite pušiti, bavite se nekim sportom ili redovno vježbajte, smršajte ako se borite s viškom kilograma, a tokom zimskih mjeseci uzimajte dodatke s vitaminom D.

Osim što je našem tijelu potrebno upiti sunčeve zrake barem 15 minuta dnevno (kako bi stvorilo 90 posto dnevne potrebe vitamina D), sunce povećava razinu dušikova oksida u tijelu, čija je niska razina povezana s bolestima srca i metaboličkim sindromom).