Život i zdravlje

savjeti

Ako se bojite turbulencija u avionu, uvijek birajte ovo mjesto

17/08/2019
FOTO: Ilustracija

Stjuardese i stjuardi znaju najviše o avionima, a kako se ne ustežu da odaju tajne, sada znamo koje je mjesto u avionu najmirnije

Ako se bojite letenja, dobro će vam doći par korisnih savjeta o tome koja mjesta su najbolja za vas. Ukoliko vas turbulencije čine anksioznim i nervoznim, onda se potrudite da vam putovanje bude ugodnije. Najvažnije je da odaberete pravo sjedište.

Stjuard u penziji Matt otkrio je da ljudi koji se boje turbulencija treba da biraju sjedišta što bliža kokpitu, jer je to dio aviona koji je najmanje pogođen dešavanjima napolju. Sjedite što više naprijed i bićete pošteđeni neprijatnosti, piše Daily Star.

Ukoliko volite turbulencije i želite da osjetite sve, onda sjedite što bliže zadnjem dijelu aviona. Ako su sva sjedišta naprijed zauzeta, onda birajte ona u sredini. Kod komercijalnih letova i sjedišta blizu krila aviona su udobnija i nude veću stabilnost.

Sredina aviona je najprijatnija, jer je tu potpuno raspoređen uticaj gravitacija i pritiska, pa će vam let biti prijatniji.

Turbulencije nisu nešto zbog čega treba da se plašite i stresirate. Sve je to potpuno normalno, opustite se i uživajte u letu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.