Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobična ispovijest

Aleksandra tvrdi da je oteta po rođenju: Od jednog neću odustati

zena-ytscr

Njen slučaj je jedinstven jer sumnja da je oteta po rođenju, pa se za pomoć obratila i Udruženju za istinu i pravdu o bebama

– Nikada neću prestati sa potragom za biološkim roditeljima jer želim da znam svoje porijeklo – kaže Aleksandra Stanković iz Niša, koja sumnja da je oteta po rođenju.

– Kakva god da je istina mislim da ću je podnijeti. Želim da znam da li imam braću i sestre – ispričala je ona u svojoj ispovijesti.

Ona navodi da će joj biti teško jer zna šta je sve propustila, ali šta je propustila i njena majka.

– Njoj je bilo uskraćeno da se ostvari u ulozi majke i gleda odrastanje svog djeteta, a to je veliki gubitak. Biće mi teško, ali biće mi i drago i sada su mi osjećanja pomiješana – iskrena je Stankovićeva.

Njen slučaj je jedinstven jer sumnja da je oteta po rođenju, pa se za pomoć obratila i Udruženju za istinu i pravdu o bebama. Međutim, svima koji su usvojeni, i za to saznaju, želja je da otkriju svoji identitet, ali i zašto nisu u biološkoj porodici.

Posebni savjetnik ministra za rad Dragan Vulević kaže da je takva reakcija sasvim normalna i uobičajena.

– Za svakoga od nas je normalno da tragamo za svoji identitetom, da znamo ko smo, ali i zašto smo ostavljeni. Odgovori na ta pitanja ko sam i zašto nisu suprotstavljeni usvojenju. Uopšte nisu suprotstavljeni u odnosu na relaciju usvojitelj- usvojenik, čak i pojačavaju vezu jer se stvara izuzetno povjerenje i razumijevanje i izuzetna emocionalna razmjena – naveo je Vulević.

On je dodao da civilizacijski i kulturološki nivo u kojem živimo neke stvari doživljava kao neku vrstu tajni, pa i to da neko nije nečiji biološki roditelj.