Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Alergičnost na vodu jedna od najmisterioznijih na svijetu

16/09/2016

Osobe alergične na vodu svakodnevno se suočavaju sa velikim problemima, a budući da njihovo tijelo ne može tolerisati snijeg i kišu, često su osuđeni na boravak u zatvorenim uslovima, piše BBC.

Ova mreža je objavila reportažu o Rachel, djevojci koja ima velikih zdravstvenih problema samo od jednog gutljaja vode. Bilo koja vrsta kontakta sa vodom za nju je veoma bolna.

“Svaki dodir vode za mene je zapravo vizija pakla. Uvijek dobijem veliki osip, a zatim se osjećam umorno kao da sam trčala maraton. To je strašno, ali ne mogu plakati. Čak i ako plačem moje lice natekne od suza”, kaže Rachel.

Ona ističe da je ljudi često pitaju kako može preživjeti bez unošenja vode.

“Istina je ta da morate istrpiti bolove ako želite preživjeti”, objašnjava Rachel i dodaje da najčešće pije mlijeko jer su osipi manje izraženi nego kada pije vodu.

Rachel najčešće nosi laganu odjeću kako se ne bi previše znojila, a većinu kućnih poslova obavlja njen muž.

Ova alergija jedna je od najmisterioznijih u svijetu. Pojedini naučnici smatraju da uopće nije riječ o alergiji već da ovo stanje izazivaju imunološke reakcije unutar tijela, a ne vanjski podražaji kako se to često smatra.

Komentari