Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Antibiotik iz prirode: Ova namirnica brzo sanira ranu od posjekotine

rana-krv

Kako biste srečili razvijanje infekcije, probajte na ovaj prirodan način da sanirate ranu od posjekotine i, u slučaju da postoji, izvadite trn iz kože.

Portal Delish.com tvrdi da bijeli luk zapravo može da se koristi kao prirodan način da ubrzate zarastanje rane i izbacite trn, bilo da je riječ o komadiću stakla, drveta ili nečeg trećeg,

Ipak, potrebno je da u potpunosti ispoštujete proceduru koja je krajnje jednsotavna.

Ako je trn previše mali ili je duboko u koži, prvo isperite ovo područje. Potom odvojite bijeli luk i iscecite ga na dvija dela. Isječenu polovinu nežnim potezima postavite na oštećen dio kože. Uz pomoć samoljepljive trake, zalepite komadić i tako prespavajte.

Na portalu Almanac.com, autorka teksta je testerila ovaj metod i postigla odlične rezultate. Nakon što se staklo zaglavilo u stopalu i javila se jaka bol, ona je uzela komadić bijelog luka, stavila ga u čarapu i otišla u krevet.

“Ujutru me je sačekalo pravo iznenađenje. Skinula sam traku sa stopala i zakoračila bez bola. Takođe, na mjestu gdje je bilo staklo nije bilo crvenila”, istakla je autorka blog posta.

Naučne studije su pokazale da je luk prirodan antibiotik i da ima snažna antiupalna dejstva. Nakon nekoliko sati djelovanja on može da smanji nivo bola i potencijalno da regeneriše oštećene dijelove kože.