Apel porodice: Majo i Emire vratite se kući, nećemo vas razdvajati

“Niste sami i niste napušteni od svih. Samo nam se javite, vratite se kući, ne želimo vas razdvajati, ostanite par, ostanite cura i dečko, ali nemojte se skrivati, sve ćemo već nekako riješiti”, riječi su kojima je Tatjana Rozalija Ovčar pozvala svoju 17-godišnju nećakinju Maju Rozaliju Gusić da se prestane skrivati i vrati svojoj porodici.

Maja je 30. oktobra nestala s adrese u zagrebačkom naselju Sesvete gdje živi s očuhom, sestrom i majkom, a pretpostavlja se da se negdje skriva sa svojim dečkom Emirom Mašićem, također 17-godišnjakom, koji je 28. oktobra pobjegao iz KB-a Dubrava gdje je završio nakon što se potukao sa starijim bratom.

“Emir i Maja upoznali su se u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” kamo su oboje išli zbog određenih poteškoća koje su imali – on je gluhonijem, a ona nagluha. Bili su u vezi oko godinu dana, a Maja je često znala dolaziti u stan u Šenoinoj ulici u centru Zagreba gdje je Emir živio s porodicom”, prepričava Majina teta.

Prema pričama stanara Šenoine ulice, porodica Mašić u trošnom stanu u podrumu zgrade nastanila se protupravno, a tamo u “uvjetima koji nisu za ljude” živi njih šest ili sedam, od čega petero djece.

“Maji takvi uvjeti nisu smetali jer ju je Emirova porodica navodno jako dobro prihvaćala. Problem je nastao tek nedavno, kad je Emir s njom došao u stan svog brata u Ilici u kojem je on također ilegalno živio sa suprugom i nekoliko djece. Izbila je svađa, a potom i tučnjava nakon koje je Emir zbog slomljene čeljusti završio u bolnici u Dubravi”, kazuje Tatjana Rozalija Ovčar.

Emir je iz bolnice pobjegao, dva dana nakon njega pobjegla je i Maja i od tada im se izgubio svaki trag. Iako je njena porodica dobila nekoliko dojava o tome da su viđeni u Splitu i u Rijeci, to se za sada ne čini vjerovatnim jer su od više ljudi dobili dojavu kako su ih viđali kod vagona u blizini zagrebačkog Glavnog kolodvora.

“Imali su oni kod sebe nešto novca, ali to im je dosta za možda dva ili tri dana, a u blizini kolodvora je pučka kuhinja pa pretpostavljam da su išli i tamo”, kazuje Majina teta koja je i potvrdila da je Maja svojoj majci SMS porukom javila da je trudna, ali kako tu informaciju za sada sa sigurnošću niko ne može potvrditi jer još nije bila na liječničkom pregledu, piše Večernji list.

 

PODIJELI