Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buckinghamshire

Arheolozi otkrili desetine obezglavljenih kostura, objavili su i o kome bi se moglo raditi

hs2

Tim HS2 navodi da bi to moglo značiti da su pokopani bili “kriminalci ili vrsta izopćenika” premda su dekapitacije bile “normalni, iako marginalni” dio pokopa u kasnom rimskom razdoblju, što je bilo potkraj 410 godine

Oko 40 kostura bez glave pronađeno je među 425 tijela koje su ekshumirali arheolozi u velikom rimskom groblju otkrivenom na trasi brze željeznice HS2.

Grupa 50 arheologa otkrila je ostatke na groblju u Fleet Marstonu pored Aylesburyja u Buckinghamshireu. Oko 10 posto pronađenih tijela je dekapitirano, a dijelovi glava bili su položeni između nogu ili pored stopala.

Tim HS2 navodi da bi to moglo značiti da su pokopani bili “kriminalci ili vrsta izopćenika” premda su dekapitacije bile “normalni, iako marginalni” dio pokopa u kasnom rimskom razdoblju, što je bilo potkraj 410 godine. Groblje je najveće takve vrste u Buckinghamshireu.

Tijela se čuvaju u skladištu radi kasnijih analiza.

HS2 nije zatražio da ih se ponovno pokopa, za razliku od ekshumiranih ostataka iz kršćanskih područja poput St James’s Gardens u sjevernom Londonu.

Arheolozi su otkrili više od 1200 kovanica u Fleet Marstonu, što bi moglo značiti da je to bilo trgovačko područje.

Pronađeni su kućanski predmeti, kao što su kašike, pribadače i broševi te kocke i zvona što sugerira da su kockanje i vjerske aktivnosti također zaokupljali ljude na tom mjestu.