Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bacio psa u bunar dubok 12 metara i poklopio otvor (FOTO)

bunar

Spasioci HGSS-a Stanice Karlovac u ponedjeljak poslijepodne su iz bunara dubokog 12 metara spašavali odbačenog psa u Popović Brdu kod Karlovcu.

Zapomaganje psa čuo je slučajni prolaznik koji je u bunaru ugledao bespomoćnu životinju i odmah alarmirao žurne službe pozivom Centra 112 koji je na teren uputio spasioce.

Dolaskom na intervenciju spasioce je šokirala malodušnost počinitelja jer osim što je psić bio ubačen u 12-metarski bunar, otvor bunara je bio i zatvoren, poklopljen daskom i ciglama.

– Po dolasku na teren ustanovljeno je kako je pas na dnu suhog bunara dubine 12-ak metara i da se povremeno kreće. Odmah se krenulo u spuštanje spašavatelja koji je opremljen izolacijskim aparatom od JVP grada Karlovca. Po spuštanju na dno, pas je smješten u pojas za životinje te je izvučen na površinu i predan djelatnicima higijenskog servisa i odvezen na pregled u veterinarsku ambulantnu. Prilikom stavljanja u pojas životinja je bila iznimno mirna te je teško disala, vjerovatno zbog male količine kisika na dnu – govore u HGSS-u, te dodaju da im je iz veterinarske ambulante naknadno javljeno da pas nije zadobio vitalne povrede, već je iscrpljen i u stanju šoka.