Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Bahati vozač” odgovorio na pismo komšije i sad su postali prijatelji

beograd-komsije1

Beograd bruji o priči o Komšiji 1, koji je jednog jutra izašao iz stana i vidio da ne može da se isparkira jer je Komšija 2 bahato svoj automobil ostavio tako da ga je blokirao. Komšija 1 nije bio lijen pa je Komšiji 2 ostavio predivnu poruku na šoferki u kojoj, umjesto da se ljuti, prijeti i psuje, savjetuje svog komšiju da sljedeći put preciznije parkira.

Beograđani su pročitali pismo, oduševili se i zaključili da je tu kraj balade.

beograd-komsije2

Ali nije. Jer, ubrzo je stigao odgovor od Komšije 2. I to, ako smijemo da zaključimo, podjednako dobar kao i inicijalna poruka!

Ne samo da je čovjek priznao svoju grešku, već je i pohvalio Komšiju 1 što mu je ostavio takvu poruku i ponudio se da mu da novac koji je morao da da za taksi. On je objasnio da je u žurbi zaboravio da pomjeri kola, jer je upravo doživio poplavu u službenom prostoru i bio je u haosu.

beograd-komsije3

Komšija 2 je ostavio i svoj broj telefona u nadi da će mu se Komšija 1 javiti.

Dvojica muškaraca su ubrzo stupila u kontakt, a printskrinovi tog razgovora su najljepši podsjetnik kako lijepa riječ i gvozdena vrata otvara.

beograd-komsije4

Na kraju su se Komšija 1 (za kog sad znamo da se zove Milan) i Komšija 2 dogovorili da jednostavno odu na piće i svijet je na trenutak postao ljepše mjesto.