Život i zdravlje

Bajadere koje se prave za tili čas i još brže pojedu

25/11/2015

Sigurni smo da je većini vas bajadera jedan od omiljenih kolača na svečanim trpezama i prvi za kojim posegnete na slavljima. Ako je želite kao svakodnevnu poslasticu koju možete iznijeti gostima uz kafu, onda definitivno treba da naučite da je same pravite.

Jako je lako, ne treba vam nikakva posebna kulinarska veština niti umijeće, već samo malo dobre volje i, naravno, sastojci!

Potrebni sastojci za pleh mjera 31x21cm:

Svijetli dio: 120 g mleka, 120 g šećera, 50 g putera, 180 g mljevenih oraha 180 g mljevenog keksa
Tamni dio: 120 ml mleka, 120 ml šećera, 100 g čokolade, 80 g putera, 170 g mljevenih oraha, 170 g mljevenog keksa
Glazura: 100 g čokolade, 20 g putera, 3 kašike mlijeka,3 kašike ulja

Pogledajte video snimak sa uputstvom i saznajte kako se sprema fantastična domaća bajadera. Garantujemo da će vam baš ovaj recept biti omiljen u vašoj knjizi recepata!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.