Život i zdravlje

Prerušeni u Djeda mrazove

Bajkeri Condora darivali novogodišnje paketiće štićenicima Dom-porodice Zenica

27/12/2020

Evo, došli smo i četrnaesti put pred Novu godinu s paketićima za štićenike. Nismo prekinuli tradiciju

Štićenici Javne ustanove Dom-porodica Zenica i ove su godine s radošću dočekali članove Moto Cluba Condor, koji su ih, prerušeni u Djeda mrazove i na motorima, stigli te ih darivali novogodišnjim paketićima.

Ustanova, inače, brine o 80-ak djece bez roditeljskog staranja, ali su mališani, zbog pandemije koronavirusa ove godine, ostali uskraćni za tradicionalno druženje s bajkerima uz muziku i pjesmu. Zahvalna djeca su, ipak, svojim gostima ispred doma otpjevali rok pjesmu „Motori”, od grupe Divlje jagode.

– Evo, došli smo i četrnaesti put pred Novu godinu s paketićima za štićenike. Nismo prekinuli tradiciju.

Žao mi je, jedino, što se nismo mogli družiti sa djecom, kao ranijih 13 godina, ali sam sretan što smo im novogodišnjim paketićima ponovo izmamili osmjehe – kazao je bajker Elvir Alić.

Napomenuo je da su novac za poklone, osim vlastitim donacijama, skupljali i prodajom kolača i pića svojim sugrađanima pa su, prije dolaska u Dom, s kostimima i na svojim motorima prodefilovali gradom, čime su se još jednom zahvalili i sugrađanima na podršci u realizaciji te, već tradicionalne prednovogodišnje aktivnosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.