Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograđaninu obili auto, unutra zatekao poruku policajca

beogradjanin obijanje poruka 1

Beograđanin Nenad Mičeta je nekoliko dana prije Nove godine doživio nešto što mu je vratilo vjeru u ljude, a za šta je zaslužan jedan običan papirić koji je pronašao u svom obijenom automobilu – dokaz o nesebičnom gestu jednog policajca, pišu 24sata.

Nenad je jednog decembarskog jutra pokušao da otključa svoj automobil, da bi nakon nekoliko sekundi shvatio da su vrata obijena. Kad je ušao unutra, dočekao ga je neprijatan prizor: kablovi na instrument tabli su bili počupani, a na mjestu gdje je bio kasetofon je zjapila velika rupa.

“Taman što sam zaustio da opsujem naglas koliko sam se iznervirao, spazio sam cedulju. Prva misao mi je bila da je lopov iz drskosti htio još i da mi se zahvali na kasetofonu, kad sam pročitao sljedeće redove:

beogradjanin obijanje poruka

“Obavještavamo vas da se javite u PS Zemun, jer vam je pronađen kasetofon”. Poruku je ostavio policajac koji je uhvatio lopova na djelu! – priča za “24 sata” još iznenađen Beograđanin.

Uz obavještenje o pronađenom uređaju, zemunski policajac Slobodan Stamenković je napisao i broj telefona na koji Nenad treba da se javi kako bi pokupio ukradeni predmet iz svog automobila.

“Lijepo je znati da ima policajaca koji vredno rade i zaista brinu o nama i našim stvarima. Ukradeni kasetofon je bio maltene bezvrijedan, ali gest koji je policajac napravio ne može da se mjeri nikakvim bogatstvom, samo beskrajnom ljudskošću”, iskren je Nenad.

U policijsku stanicu Zemun, ovaj Beograđanin se uputio tri dana kasnije, ali ne samo s namjerom da preuzme kasetofon, već i da bi se zahvalio policajcu što mu je uljepšao početak nove godine.