BJJ R-Team i Grad Sarajevo

Besplatna škola brazilske Jiu Jitse za djecu od šest do 12 godina

brazilski jiu jitsu 1

Generalni cilj škole je da kroz ovaj program djecu upozna sa sportom brazilske jiu jitsu kao jedne od najefektnijih borilačkih vještina. Djeca treba da nauče vještine verbalne asertivnosti kao i tehnike nenasilne samoodbrane kako bi ostali sigurni u slučaju fizičkog napada

BJJ R-Team i Grad Sarajevo organizuju besplatnu školu BJJ-a za djecu uzrasta od šest do dvanaest godina sa područja Kantona Sarajevo, u trajanju od dva mjeseca.

Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti putem Facebook i Instagram stranice, te putem e-mail adrese.

U sklopu programa planiran je trening iz tri dijela:

– Prvi dio treninga se sastoji od vježbi namijenjenih za razvijanje mobilnosti, orijentacije i koordinacije pokreta kod djece.

– Drugi dio treninga se bazira na učenju novih tehnika jiu jitse kroz kreativne sadržaje specifične za sistem treniranja BJJ R-Teama.

– Posljednji element ovog treninga bit će akcentiran na fizičkoj, mentalnoj i strategijskoj pripremi svih polaznika kroz specifične vježbe i BJJ igre (“BJJ igre” su igre bazirane na tehnikama jiu jitsu koje djeca uz zabavu uče vještinama BJJ-a)

Generalni cilj škole je da kroz ovaj program djecu upozna sa sportom brazilske jiu jitsu kao jedne od najefektnijih borilačkih vještina. Djeca treba da nauče vještine verbalne asertivnosti kao i tehnike nenasilne samoodbrane kako bi ostali sigurni u slučaju fizičkog napada.

Program nije namijenjen podučavanju djece kako udarati i šutirati. Udarci su manje efikasni u slučaju napada od veće i snažnije osobe, umjesto toga program se zasniva na metodama obaranja i držanja kontrole temeljeno na polugama kako bi smo neutralizirali prijetnje bez nasilja.