Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH sportisti otkrivaju: Zašto je Brazil kafa moj prvi izbor (FOTO / VIDEO)

braco_brazil_kafa_

Kafa, taj čudesni napitak bez kojeg mnogi od nas teško započinju dan, prisutna je u skoro svim sferama našeg života. Međutim, da bi vaš dan bio u potpunosti savršen potrebno je odrabrati onu pravu, a kako slogan Brazil kafe kaže, “Samo je jedna prava”.

Konzumiraju je skoro svi, od djece do odraslih, doktora, prosvjetnih radnika, muzičara, penzionera… Brazil kafa misli i na djecu pa su tu čarobni ukusu Brazil capuccina ali i mnogi drugi proizvodi kompanije Brazil za sve kategorije društva.

Upravo Brazil kafa izbor je i sve većeg broja sportista, koji kažu da im ovaj čarobni napitak predstavlja neizostavan dio njihovog dana. Pitali smo neke od sportista i sportskih radnika zašto je upravo Brazil kafa njihov prvi izbor.

Anela Alagić – Košarkašica RMU Banovići

Anela je nastupala za sve uzraste reprezentacije Bosne i Hercegovine, igrala je za tuzlansko Jedinstvo, nastupala i u Albaniji, a trenutno je jedna od najboljih košarkašica lidera košaršakog prvenstva BiH za žene, KK RMU Banovići.

– Život svakog sportiste zahtijeva ozbiljna odricanja i trud. Koliko god morala biti maksimalno posvećena treninzima ali i utakmicama, toliko je za mene kao košarkašicu bitan i period odmora. U tim momentima rezervisan je i termin za kafu, a moj izbor uvijek je Brazil kafa. Poslije svakog napornog treninga u trenucima kada se mnogi od nas žele opustiti, ja to vrijeme skoro svakog dana koristim za jednu šoljicu Brazil kafe, nakon čega se osjećam odlično. Vrlo brzo vratim potrošenu energiju i budem spremna za ostatak dana. Stoga je Brazil kafa moj prvi izbor, – kaže nam Anela Alagić.

Arnela Delmanović i Amar Krilić – atletičari kluba “ARK” Tuzla

Ovaj mladi par u toku godine trči na desetine mitinga, polumaratona te poneki maraton. Skoro da nema vikenda kada nisu na nekom takmičenju. Upravo u vikendu iza nas nastupili su i na polumaratonu u Splitu. Kako su nam kazali, prilikom spremanja za svako putovanje, u ruksaku se mora naći mjesta i za Brazil kafu.

– Pored raznih suplemenata, proteinskih napitaka, mnogo voća i povrća, jedne od najbitnijih stvari koju svugdje nosimo sa sobom je Brazil kafa. Utrke mnogu biti veoma naporne, skoro stalno trčimo minimalno 20 kilometara i za takav izazov morate biti u potpunosti spremni. Prije svake utrke, popijem Brazil kafu koja mi tokom tih narednih par sati održava koncentraciju i na neki način mi daje snagu da ostvarim što bolje rezultate. Naravno i pored utrka, početak svakog dana rezervisan je za proizvode Brazil kafe jer za mene je najbolja – kaže nam Arnela Delmanović.

Ni njen zaručnik, a ujedno i klupski kolega, Amar Krilić utrke i dnevne aktivnosti ne započinje bez kako kako kaže, za njega najboljeg napitka.

– Brazil kafa kao za mene najbolji napitak je moj saveznik u svim preprekama. Poslije svakog jutarnjeg buđenja, prije i poslije svake utrke, te nekoliko puta u toku dana pijem Brazil kafu. Jednostavno, osjećam da mi daje snagu i koncentraciju koja mi je neophodna. Pored atletike, radim kao deminer u Oružanim snagama BiHe, a jedan takav posao zahtijeva potpunu koncentraciju i posvećenost, a u tome mi mnogo pomaže upravo Brazil kafa, – kaže nam Amar.

Alija Braco Hadžiosmanović – predsjednik i trener FK Vrbanjuša Sarajevo

Za popularnog Bracu, u Sarajevu kažu da je simbol fudbala. Ovaj sportski radnik preko 40 godina je aktivan u fudbalu, trener je sa vjerovatno najdužim stažom u jednom sportskom kolektivu u BiH.

Obavlja i funkciju predsjednika FK Vrbanjuša. Piše knjige, učestvuje u humanitarnim aktivnostima i mnogim drugim sferama društvenog života. Kako nam je kazao, da bi sve akivnosti uspješno obavljao, pomaže mu upravo kafa, a za njega osim Brazil kafe, druge nema.

– Ja već dugi niz godina konzumiram samo Brazil kafu. Pored mene, svi igrači FK Vrbanjuša imaju obavezu da piju ovu kafu. Prije svakog treninga ili utakmice u klubu se pije Brazil kafa. Mnogo nam pomaže i tokom priprema, prilikom regeneracije a i na utakmicama su moji fudbaleri mnogo bolji kada prije početka popiju Brazil kafu. Preporučujem svim sportistima da piju samo ovaj napitak jer je zaista najbolji. To je naša kafa i za nas je najbolja. I pored utakmica, prilikom obavljanja ostalih obaveza Brazil kafa je obavezna. U mojoj kući uvijek mora biti ove kafe. Moja supruga i ja isključivo pijemo Brazil kafu, – kaže nam popularni Braco.

Kenan Pirić i Toni Jović – fudbaleri HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog dvije godine zaredom okitili su se titulom prvaka Bosne i Hercegovine. I ove godine su u samom vrhu i vode borbu za novu titulu. Kenan Pirić i Toni Jović standardni su fudbaleri mostarskih “plemića”.

Kenan Pirić je i reprezentativac Bosne i Hercegovine, od ljeta će biti u slovenskom prvaku, Mariboru, a kako nam kaže, trudit će se da i tamo pored njega bude Brazil kafa.

– Kao sportisti, bitno mi je da mi dan započne na pravi način. Zato je svaki početak mog dana rezervisan za Brazil kafu. Uistinu osjećam da mi tokom treninga i utakmica daje dodatnu snagu, te mi pogotovo kao golmanu konstatno drži koncentraciju. Teško je zamisliti ispunjavanje svih obaveza bez Brazil kafe. I kada odem u Sloveniju, nekako ću se već potruditi da pored sebe imam Brazil kafu.

I njegov klupski kolega, Toni Jović dijeli slično mišljenje.

– Mnogi od sportista piju upravo proizvode Brazil kafe. Pored same kafe, tu je i ukusni capuccino ili Brazil “3 u 1”. Skoro da nema osobe na svijetu koja ne pije kafu. Teško mi je zamisliti početak dana bez nekog od ovih napitaka. Kao fudbaleru, proizvodi Brazil kafe mi mnogo znače i jednostavno, nakon Brazil kafe, spreman sam za mnoge izazove i osjećam se mnogo bolje. I nakon napornih treninga i utakmica trudim se popiti šoljicu Brazil kafe kako bih se jednostavno osjećao bolje, – kazao nam je Toni Jović.

Kompanija EUROVIP doo Čitluk osnovana je 1990. godine kao jedna od prvih privatnih poduzeća u BiH čija je glavna djelatnost prerada i prodaja kafe.

U proteklih 27 godina,usprkos velikoj konkurenciji, Eurovip je izrastao u jednog od najvećih prerađivača kafe u Bosni i Hercegovini i izgradio ime koje se prepoznaje kao jamac kvalitetnog proizvoda i profesionalnog rada. Iako je EUROVIP čvrsto vezan za Hercegovinu, kompanija danas jednako uspješno posluje na području cijele Bosne i Hercegovine sa svojim poslovnicama u Tuzli, Sarajevu, Laktašima, Bihaću i Zavidovićima.