Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Safet Hodžić

Bivši kapiten malonogometne reprezentacije BiH bije tešku životnu bitku

safet hodzic1

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće

Safet Hodžić, nekadašnji kapiten malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, vodi najtežu životnu bitku.

„Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek “pletal”, koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. I njegova supruga je lošeg zdravlja… Zbog toga apeliram za pomoć nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport. Jedini spas za Hodžića je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba Vašu podršku“.

Hodžić je jedan od najboljih golmana malog fudbala u BiH svih vremena.

Za dugogodišnje zasluge u sportu (mali fudbal) 1992/1993. proglašen je sportistom godine grada Sarajeva. Pozivam sve sportiste te ljude dobre volje da pomognemo našem Safetu.

Prijatelji za Safeta organizuju utakmicu humanitarnog karaktera koja će biti odigrana dana 15. decembra (subota) u 17:00h, dvorana “Amel Bečković – Vogošća“, na kojoj će nastupiti mnoge humane zvijezde iz sportskog i javnog života!

Cijena ulaznice će biti 5,00 KM, te će sav prihod od prodatih ulaznica biti usmjeren na žiro račun:

Raiffesien Bank, Safet Hodžić: 1613000019458449.

Kontakt osoba humanitarne akcije: Amir Glasić, br. tel. 062 / 573 – 324.

Vjerujem da ćemo pomoći našem Hodži u najvažnijoj utakmici života, poručili su organizatori humanitarne utakmice i prijatelji Safeta Hodžića.